Coaching voor verkopers

Waarom verhoogt coachen na trainen het rendement van uw opleidingsbudget?

“Zo, de training zit erop en we gaan weer over tot de orde van de dag”. Een veel geziene situatie na het volgen van een trainingsprogramma. Jammer, want het echte leren en verbeteren vindt in de praktijk plaats. En juist in deze praktijk wordt het rendement van uw trainings- of opleidingsbudget bepaald.

Aandacht voor borging in de bestaande structuren is vaak lastig

Na afloop van een training is het vaak lastig om de aangereikte kennis en ontwikkelde vaardigheden structureel te borgen. U zou denken dat dit een taak van de manager is of dat verkopers de borging vanuit zichzelf wel verzorgen. In theorie kopt dit, de praktijk wijst helaas nogal eens anders uit. Vaak niet bewust, maar omdat de dagelijkse werkzaamheden nou eenmaal focus wegneemt van het toepassen van ontwikkelde vaardigheden. Hierdoor is de kans klein dat de ontwikkelde vaardigheden onderdeel gaan uitmaken van hun automatismen. Daarom geloven wij dat coaching on the job een uitstekende methode is om ontwikkelde verkoopvaardigheden structureel in het verkoopgesprek van de verkoper in te bedden.

Borging met coaching on the job

Met onze doortastende methode van coachen, hebben we veel aandacht voor individuele valkuilen en sterkten, die op basis van het persoonlijke profiel inzichtelijk zijn gemaakt. Op deze manier borgen we snel en blijvend de ontwikkelde verkoopvaardigheden van uw verkopers.

Verkopen uw verkopers nog niet volgens een optimale verkoopgespreksstructuur?

We kunnen u adviseren over de meest optimale verkoopgespreksstructuur voor uw verkopers, die past bij uw organisatie en helemaal is toegesneden op uw situatie. Implementatie van de verkoopgespreksstructuur kunnen we verzorgen met maatwerk verkooptrainingen.

[contact-form-7 id=”19″]